Zomrel jeden z najbohatších Slovákov

NETKY.SK • 17 September 2016, 12:35 • 2 min
Zomrel jeden z najbohatších Slovákov

BRATISLAVA - V slovenskom biznise otriasla smutná správa. Zomrel jeden z najbohatších Slovákov Viliam Pančík.

slovakia

left justify in out

Multimilionár sa umiestňoval v rebríčku najbohatších Slovákov s majetkom vyše 200 miliónov eur. Zomrel po ťažkej chorobe vo veku 58 rokov, informuje Nový Čas. 

 

Pančík si súkromie veľmi strážil. Doteraz nie je známa ani len jeho fotografia. Patril k spolumajiteľom medzinárodnej developerskej skupiny HB Reavis, ktorá stojí aj za známymi slovenskými obchodnými centrami. Pančíka tak pravidelne radili k najbohatším Slovákom. V roku 2014 sa v rebríčku magazínu Forbes umiestnil na desiatom mieste s majetkom 210 miliónov eur.

 

Jednou z posledných veľkých transakcií spoločnosti je predaj kancelárskych budov v poľskej Varšave. Väčšinovým majiteľom skupiny je Ivan Chrenko, ktorý je považovaný za druhého najbohatšieho Slováka po českom ministrovi financií Andrejovi Babišovi, majiteľovi holdingu Agrofert.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona