Zomrel James Gandolfini (†51), známy mafián zo seriálu Sopranovci

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 09:33 • 2 min
Zomrel James Gandolfini (†51), známy mafián zo seriálu Sopranovci

LOS ANGELES - Vo veku 51 rokov zomrel v stredu americký herec James Gandolfini. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na webový spravodajský portál Tmz.com. Herec bol práve v Taliansku, kde sa mal zúčastniť na filmovom festivale v Taormine na Sicílii.

slovakia

left justify in out

Gandolfini sa preslávil úlohou drsného mafiánskeho bossa Tonyho Soprana v televíznom seriáli Sopranovci. Rodák z New Jersey bol americko-talianskeho pôvodu a v mladosti sa mu dostalo prísnej rímskokatolíckej výchovy. Predtým, ako sa stal hercom, pracoval ako vyhadzovač, barman a manažér nočného klubu.

Neskôr sa objavil v niekoľkých divadelných predstaveniach na Broadwayi. Jeho prvým úspechom na striebornom plátne bola úloha v trileri Pravdivá romanca (1993). Medzi jeho ďalšie výrazné snímky patria Osudové zrýchlenie (1994), Chyťte ho! (1995), Mexičan (2001) či 30 minút po polnoci (2012).

Za účinkovanie v seriáli Sopranovci (1999–2007) získal tri ceny Emmy v kategórii najlepší herec. 

Gandolfini bol dvakrát ženatý, zanechal po sebe syna a dcéru, ktorá sa narodila iba vlani v októbri. Podľa denníka New York Daily News bol príčinou hercovej náhlej smrti infarkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona