Zomrel ilustrátor Dick Bruna, autor kníh o zajačici Miffy

NETKY.SK • 18 Február 2017, 08:42 • 2 min
Zomrel ilustrátor Dick Bruna, autor kníh o zajačici Miffy

AMSTERDAM - Vo veku 89 rokov zomrel holandský umelec a ilustrátor Dick Bruna, známy najmä ako autor detských kníh o malej bielej zajačici Miffy. O jeho úmrtí dnes médiá informovali predstavitelia holandského vydavateľstva Mercis, v ktorom tieto populárne knihy vychádzali. Podľa ich slov Bruna skonal v spánku vo štvrtok v Utrechte.

slovakia

left justify in out

Dick Bruna sa narodil 23. augusta 1927 v spomínanom Utrechte. Jeho kreslené postavičky si vďaka svojej vizuálnej jednoduchosti získali na celom svete obdiv, a to nie len zo strany detského publika, ale tiež dospelých milovníkov umenia. Jeho ilustrácie vystavovalo v roku 2015 aj holandské národné múzeum Rijksmuseum v Amsterdame. Bruna napísal a ilustroval dovedna 124 kníh, z ktorých najznámejšími a najobľúbenejšími boli práve tie o Miffy, v holandčine známa ako Nijntje. Jej meno vzniklo skrátením zdrobneniny holandského slova zajac.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Mirka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies