Zomrel hudobník Walter Becker, spoluzakladateľ skupiny Steely Dan

NETKY.SK • 4 September 2017, 06:00 • 2 min
Zomrel hudobník Walter Becker, spoluzakladateľ skupiny Steely Dan

LOS ANGELES - Vo veku 67 rokov zomrel americký hudobník Walter Becker, známy ako gitarista, basgitarista a spoluzakladateľ formácie Steely Dan. O úmrtí v nedeľu informovala jeho oficiálna webstránka, no nezverejnila žiadne ďalšie podrobnosti.

slovakia

left justify in out

Jeho kolega z kapely Donald Fagen sa v reakcii vyjadril, že hodlá s pomocou skupiny Steely Dan udržať hudbu, ktorú spolu vytvorili, nažive najdlhšie ako to bude možné.

Becker v lete vynechal vystúpenia kapely v Los Angeles a New Yorku. Fagen vtedy pre magazín Billboard povedal, že jeho kolega sa zotavuje z procedúry a dúfa, že bude čoskoro v poriadku.

Becker a Fagen sa stretli v roku 1967 ako študenti na Bard College. Skupinu založili v roku 1972. Mali úspech u kritiky aj verejnosti a vydali sedem štúdiových albumov, no po nahrávke Gaucho (1980) ukončili činnosť. Po takmer 20-ročnej prestávke sa dali znovu dokopy a vydali nahrávky Two Against Nature (2000) a Everything Must Go (2003). Medzi ich najznámejšie single patria Reelin' In the Years, Rikki Don't Lose that Number a Deacon Blues. V roku 2001 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies