Zomrel herec John Neville, známy aj zo seriálu Akty X

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:09 • 2 min
Zomrel herec John Neville, známy aj zo seriálu Akty X

Zomrel herec John Neville, známy aj zo seriálu Akty X - Kultúra Kanadský herec a divadelný režisér s britským pôvodom John Neville, ktorý hral v svetoznámom televíznom seriáli Akty X, zomrel vo veku 86 rokov. Neville, ktorý trpel Alzheimerovou chorobou, z

slovakia

left justify in out

img

Kanadský herec a divadelný režisér s britským pôvodom John Neville, ktorý hral v svetoznámom televíznom seriáli Akty X, zomrel vo veku 86 rokov.
Neville, ktorý trpel Alzheimerovou chorobou, zomrel v sobotu 19. novembra v kanadskom Toronte, obklopený rodinou. Stratfordský Shakespearov festival, kde Neville v 80. rokoch minulého storočia pracoval ako umelecký riaditeľ, oznámil jeho smrť vo víkendovom vyhlásení.
Neville sa počas kariéry, ktorá trvala šesť desaťročí, objavil v desiatkach filmov, televíznych programov a divadelných predstavení.
Jeden z úspechov, ktorý mu priniesol najvýznamnejšie postavenie, prišiel v 90. rokoch, keď sa začal objavovať v úlohe charizmatického "Muža s pestovanými rukami" v televíznom seriáli Akty X.
Neville sa narodil v Anglicku, v roku 1972 sa vysťahoval do Kanady a neskôr sa stal jej občanom.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies