Zomrel herec James Michael Tyler, známy zo seriálu Priatelia

NETKY.SK • 25 Október 2021, 06:11 • 2 min
Zomrel herec James Michael Tyler, známy zo seriálu Priatelia

LOS ANGELES - Predstaviteľ Gunthera prehral boj s rakovinou prostaty. Dožil sa 59 rokov.

slovakia

left justify in out

Americký herec James Michael Tyler zomrel v nedeľu pokojne vo svojom dome v Los Angeles. Smutnú správu oznámil jeho manažér. "Svet ho poznal ako Gunthera z úspešného seriálu Priatelia, no Michaelovi milovaní ho poznali ako herca, hudobníka, aktivistu za budovanie povedomia o rakovine a milujúceho manžela," napísal. "Ak ste ho stretli raz, spriatelili ste sa s ním na celý život," dodal. 

 

img

 

Tylerova postava Gunthera, niekedy prezývaná aj "siedmy priateľ", sa stala jednou z najobľúbenejších vedľajších postáv seriálu Priatelia. Gunther bol barmanom a neskôr manažérom kaviarne Central Perk, kde šestica hlavných protagonistov trávila čas. Počas 10 sérií sitkomu bol beznádejne zamilovaný do Rachel, ktorú stvárnila Jennifer Anistonová.

 

Prečítajte si tiež: Zomrela operná speváčka Edita Gruberová

 

Po ukončení natáčania Priateľov v roku 2004 sa objavil v seriáloch Scrubs (2005) a Modern Music (2013), pričom si zahral aj samého seba v sitkome Matta LeBlanca (Joey z Priateľov) Epizódy (2012). 

 

img

 

Hercovi v roku 2018 diagnostikovali rakovinu prostaty v pokročilom štádiu. Počas liečby účinkoval v dvoch krátkych filmoch a podieľal sa na informačnej kampani nadácie pre liečbu rakoviny prostatyV rozhovore v júni tohto roka prezradil, že sa pre svoj zdravotný stav nemohol osobne zúčastniť na nakrúcaní spomienkového špeciálu Priatelia: Zasa spolu (Friends: The Reunion). S rakovinou bojoval tri roky, rozšírila sa mu však do kostí, v dôsledku čoho mal paralyzovanú dolnú časť tela. Manžér dodal, že o rakovine hovoril na verejnosti preto, lebo chcel pomôcť iným ľuďom nabrať odvahu a ísť na preventívne vyšetrenie. 

 

Tyler po sebe zanechal manželku Jennifer Carnovú.

 

Možno vás zaujme: Peter Lipa mal autonehodu. Skončil v nemocnici!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona