Zomrel herec David Ngoombujarra z filmu Krokodíl Dundee

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 07:51 • 2 min
Zomrel herec David Ngoombujarra z filmu Krokodíl Dundee

Zomrel herec David Ngoombujarra z filmu Krokodíl Dundee - Kultúra Austrálsky herec domorodého pôvodu David Ngoombujarra zomrel vo veku 44 rokov. Hral po boku Paula Hogana vo filme Krokodíl Dundee (2001) či naposledy vo filme Austrália (2008) s Nicole Kidm

slovakia

left justify in out

img

Austrálsky herec domorodého pôvodu David Ngoombujarra zomrel vo veku 44 rokov. Hral po boku Paula Hogana vo filme Krokodíl Dundee (2001) či naposledy vo filme Austrália (2008) s Nicole Kidmanovou a Hughom Jackmanom.
      Herca našli v nedeľu v parku vo Fremantli neďaleko Perthu na západnom pobreží Austrálie. Po prevoze do nemocnice zomrel. Polícia zatiaľ nevie presnú príčinu jeho smrti, vyjadrila sa však, že nie je podozrivá.
      David Ngoombujarra, vlastným menom David Bernard Starr, bol jedným z najznámejších domorodých hercov Austrálie, počas 20-ročnej kariéry hral v 15 filmoch. Bol laureátom dvoch Cien Austrálskeho filmového inštitútu (AFI), ktoré dostal za filmy Blackfellas (1993) a Black and White (2002). Medzi jeho ďalšie filmy patrí napríklad Rabbit-Proof Fence (2002), Ned Kelly (2003) či Kangaroo Jack (2003).
      Hugh Jackman dnes na Twitteri vyjadril smútok nad správou o jeho úmrtí: Jeho smiech, vrúcnosť a ľudskosť budú žiť ďalej vo všetkých, ktorí ho poznali, napísal.

Zdroj:TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies