Zomrel herec August Schellenberg známy z trilógie Zachráňte Willyho

NETKY.SK • 17 August 2013, 09:29 • 2 min
Zomrel herec August Schellenberg známy z trilógie Zachráňte Willyho

NEW YORK - Predstaviteľ Randolpha z filmovej trilógie Zachráňte Willyho, kanadský herec August Schellenberg zomrel doma v americkom Dallase vo veku 77 rokov. Umelca už niekoľko rokov sužovalo rakovinové ochorenie. Informáciu priniesla v piatok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hercovho manažéra.

slovakia

left justify in out

Rodák z Montrealu bol synom Indiána z kmeňa Mohawkov a Švajčiarky. Mnohokrát si zopakoval na striebornom plátne úlohy Indiánov, napríklad vo francúzsko-kanadskej koprodukčnej snímke Drsný chlapík (1983) s Linom Venturom v hlavnej úlohe. V jednom z posledných diel svojej bohatej umeleckej kariéry, v televínom filme spoločnosti HBO Moje srdce pochovajte pri Wounded Knee (2007), stvárnil legendárnu postavu indiánskeho náčelníka Sediaceho býka.

Známym širokej verejnosti sa však teraz zosnulý herec stal skutočne vďaka filmom Zachráňte Willyho I-III., v ktorom stvárnil úlohu dobromyseľného zamestnanca oceánia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies