Zomrel herec Anton Yelchin (†27), známy zo Star Treku: Vlastné auto ho pritlačilo o plot

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 14:29 • 2 min
Zomrel herec Anton Yelchin (†27), známy zo Star Treku: Vlastné auto ho pritlačilo o plot

LOS ANGELES - Americký herec Anton Yelchin, známy najmä ako Čechov z moderných spracovaní sci-fi Star Trek (2009, 2013), zahynul vo veku 27 rokov. Rodáka z Petrohradu podľa polície zabilo jeho vlastné auto, keď sa na strmom kopci pohlo a pritlačilo ho o stenu na jeho príjazdovej ceste.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne losangeleskej polície Jenny Houser, skonal v nedeľu nadránom krátko po 1:00. "Auto ho pritlačilo o tehlovú stenu a bezpečnostný plot a tieto zranenia viedli k smrti," uviedla Houser. Mladý herec šiel podľa nej na skúšku s priateľmi. Keď sa tam neukázal, išli sa pozrieť k nemu domov, ale našli ho už mŕtveho. Polícia nepredpokladá cudzie zavinenie, no automobil podrobia skúmaniu.

 

 

Anton Yelchin sa narodil 11. marca 1989. Jeho rodičmi boli ruskí krasokorčuliari, ktorí emigrovali do USA, keď mal len šesť mesiacov. Sám Anton to skúšal aj s krasokorčuľovaním, no čoskoro zistil, že nezdedil potrebný talent a dal sa na hodiny herectva. Pred kamerou začínal už ako dieťa malými rolami v nezávislých filmoch a televíznych seriáloch. Prelom v jeho kariére prišiel s mysterióznou drámou Srdce v Atlantíde (2001), kde si zahral po boku Anthonyho Hopkinsa. Zaujal tiež v dramédii Nezabudnuteľné detstvo (2004) s Robinom Williamsom a Davidom Duchovnym.

 

 

Okrem spomínaných si zahral napríklad aj v miniseriáli Unesení (2002) alebo vo filmoch Ako pavúk (2001), Alpha Dog (2006), Charlie Bartlett (2007), Terminator Salvation (2009), Scary Night (2011), známom aj ako Noc hrôzy, Šialene zamilovaní (2011), Prežijú len milenci (2013), Lovec duchov (2013) či Green Room (2015). Dvadsiateho druhého júla by sa mala do amerických kín dostať snímka Star Trek: Do neznáma. Jej slovenská distribučná premiéra je ohlásená na 18. augusta.

Tragické úmrtie mladého umelca šokovalo celý svet, pričom viacero osobností vyjadrilo svoj zármutok prostredníctvom sociálnych sietí či vyhlásení pre médiá.

"Všetci v Paramounte sa pridávame k trúchleniu nad úmrtím Antona Yelchina. Mnohí ho milovali ako člena startrekovskej rodiny a všetkým bude chýbať. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho matke, otcovi a rodine," uviedlo v oficiálnom vyhlásení filmové štúdio Paramount Pictures.

"Stále v šoku, Odpočívaj v pokoji, Anton. Tvoja vášeň a entuziazmus budú žiť navždy v každom, kto mal to šťastie ťa poznať," napísal na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter Justin Lin, ktorý režíroval tretí moderný Star Trek.

"Antona Yelchina som mal nesmierne rád. Bol skutočným umelcom - zvedavý, krásny, odvážny. Bol skvelým priateľom a úžasným synom. Som zničený," uviedol John Cho, ktorý v nových Star Trekoch stvárnil Sulua.

"Anton, bol si výnimočný. Bol si láskavý. Bol si šialene vtipný a nesmierne talentovaný. A nebol si tu ani zďaleka dosť dlho. Chýbaš mi. JJ," napísal v reakcii režisér, scenárista a producent J.J. Abrams, ktorý obsadil Yelchina do úlohy navigátora Pavla Čechova.

"Výnimočná a nádherná duša s nezastaviteľnou vášňou pre život. Bol vážny a premýšľavý a zároveň ten najzábavnejší mladší brat, akého by ste si mohli želať," vyjadrila sa na adresu hereckého kolegu z filmu Bobor (2011) Jodie Foster, ktorá snímku zároveň režírovala.

"Som stále v šoku. Mám problém to spracovať. Zobudil som sa a zbadal som to online, ale myslel som si, že je to hoax - tak ako to niekedy býva. Potom som však hovoril s ľuďmi, ktorí mi to potvrdili. Je to zdrvujúce. Každý je zničený. Hovoril som s Felicity (herečka Felicity Jones, pozn. red.), ktorá je zničená a veľmi rozrušená," reagoval Drake Doremus, režisér a spoluautor scenára romantickej drámy Šialene zamilovaní.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona