Zomrel grécky spevák Demis Roussos († 69)

NETKY.SK • 26 Január 2015, 14:17 • 2 min
Zomrel grécky spevák Demis Roussos († 69)

ATÉNY - Vo veku 69 rokov zomrel v noci na nedeľu grécky spevák Demis Roussos. Správu o smrti potvrdila pre francúzsky denník Le Figaro spevákova dcéra, ako aj nahrávacia spoločnosť, ktorá vydávala Roussosove CD.

slovakia

left justify in out

Roussos zomrel v jednej z aténskych nemocníc.
     

Narodil sa v roku 1946 v egyptskej Alexandrii do rodiny príslušníkov miestnej gréckej menšiny ako Artemios Venturis Rousos. Rodina sa presťahovala do Atén v roku 1961 - po tom, ako Roussosovi rodičia v dôsledku suezskej krízy prišli v Egypte o majetok. 
     

V roku 1963 sa Roussos stal gitaristom a basistom v skupine The Idols. Neskôr, v kapele We Five, sa presadil už aj ako spevák.
     

V roku 1968 založil spolu s Vangelisom skupinu Aphrodite's Child, ktorá mala veľký úspech - celosvetovú slávu im priniesla pieseň Rain and Tears. 
     

V roku 1971 sa Vangelis a Roussos rozišli a obaja sa vydali na sólovú dráhu, ktorá bola v oboch prípadoch úspešná: Roussos počas svojej speváckej kariéry predal asi 60 miliónov nosičov. Pre jeho prejav bolo typické spájanie pop music, rocku a gréckeho folklóru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies