Zomrel Grant Hart, spevák a bubeník Hüsker Dü

NETKY.SK • 14 September 2017, 19:44 • 2 min
Zomrel Grant Hart, spevák a bubeník Hüsker Dü

ST. PAUL - Grant Hart, spevák a bubeník legendárnej kapely Hüsker Dü, ktorý bojoval s rakovinou, zomrel v stredu vo veku 56 rokov. Ako vo štvrtok informovala Ken Shipley z labelu Numero Group, Hart skonal vo svojom dome v St. Paul v americkom štáte Minnesota.

slovakia

left justify in out

Bob Mould, Hartov dlhoročný spoluhráč z Hüsker Dü, na Facebook v reakcii na Hartove úmrtie napísal, že svet stratil "nadaného vizuálneho umelca, vynikajúceho rozprávača a nenormálne talentovaného muzikanta".

"Tvoja hudba mi zachránila život. Bola so mnou, keď som odišiel z domu a je so mnou aj teraz. Bezpečne docestuj do letných krajín," napísal na Twitter pesničkár Ryan Adams.

 

 

 


Kapela Hüsker Dü, ktorú založili Mould s Hartom a Gregom Nortonom v roku 1978, nemala nikdy obrovský komerčný úspech, stala sa však jednou z hlavných inšpirácií pre množstvo známych rockových kapiel súčasnosti. Medzi svojimi idolmi uvádzali a uvádzajú Hüsker Dü okrem iných aj Nirvana, The Pixies, Foo Fighters alebo Green Day.

Hüsker Dü, ktorí vydali počas svojej existencie šesť radových albumov, sa rozpadli v roku 1987 a muzikanti z pôvodnej trojice sa vydali každý svojím smerom. Hart sa venoval sólovej kariére a v roku 1989 založil kapelu Nova Mob, v ktorej hral na gitaru a spieval a s ktorou vydal dva albumy.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona