Zomrel gitarista Bruce Langhorne, niekdajší spolupracovník Boba Dylana

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 11:01 • 2 min
Zomrel gitarista Bruce Langhorne, niekdajší spolupracovník Boba Dylana

BRATISLAVA - Vo veku 78 rokov zomrel americký gitarista Bruce Langhorne. Naposledy vydýchol v piatok 14. apríla v jeho dome v kalifornskom Venice. Americkému denníku The New York Times potvrdila smutnú správu muzikantova priateľka Cynthia Riddle, podľa ktorej hudobníkovi zlyhali obličky.

slovakia

left justify in out

Bruce Langhorne sa narodil 11. mája 1938 v Tallahassee na Floride. Známy je predovšetkým vďaka spolupráci s legendárnym spevákom Bobom Dylanom, pričom sa podieľal na jeho albumoch The Freewheelin' Bob Dylan (1963), Bringing It All Back Home (1965) alebo Pat Garrett & Billy the Kid (1973). 

 

Dylana tiež inšpiroval pri písaní hitu Mr. Tambourine Man, v ktorom si aj zahral. Spolupracovali s ním napríklad aj Joan Baez, Judy Collins, Richie Havens, Gordon Lightfoot, Tom Rush a ďalší. Ako skladateľ sa podieľal na filmoch Návrat domov (1971), Slepý hnev (1976), Melvin a Howard (1980) alebo Hollywoodske sny (1986).   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies