Zomrel génius, ktorý ti zmenil život vďaka Ctrl+C, Ctrl+V

NETKY.SK • 20 Február 2020, 17:32 • 2 min
Zomrel génius, ktorý ti zmenil život vďaka Ctrl+C, Ctrl+V

Vo veku 74 rokov zomrel Larry Tesler, človek, bez ktorého by tvoj dnešný život vyzeral úplne inak.

slovakia

left justify in out

Že ho nepoznáš? Pozná ho málokto. Tesler síce pôsobil ako viceprezident AppleNetu a hral kľúčovú úlohu vo vývoji najrôznejších Apple produktov v priebehu rokov, svetla reflektorov ale nevyhľadával. Radšej bádal a vyvíjal.

 

Vyhliadol si ho Steve Jobs

A jeden jeho vynález úplne zmenil spôsob, akým sa používajú osobné počítače. Keď na konci 70. rokov pracoval vo výskumnej a vývojovej sekcii legendárnej spoločnosti Xerox, vyhliadol si ho Steve Jobs, ktorý bol nadšený technologickou úrovňou, na akej sa v Xeroxe pohybovali.

 

 

Už v roku 1980 Tesler prešiel do Applu a zveril mu Jobs hlavnú úlohu vo vývoji osobného počítača Apple Lisa.

 

Vývoj a následný predaj drahého stroja nakoniec skončil komerčným fiaskom, Apple sa od neho ale odrazil k počítaču Macintosh. A ten už predstavovať nemusíme.

 

 

Používa ich každý

A čo presne teda Larry Tesler vymyslel? Tak samozrejmú vec, že ​​ti možno príde zanedbateľná. Každý z nás ju používa prakticky neustále.

 

 

Tesler už počas práce v Xeroxe vyvinul kopírovanie a vkladanie textu do schránky, bez ktoréj si nedokážeme predstaviť nielen prácu v textovom editore, ale všeobecne akúkoľvek prácu na osobnom počítači.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies