Zomrel francúzsky herec Roger Hanin, predstaviteľ komisára Navarra

NETKY.SK • 11 Február 2015, 15:28 • 2 min
Zomrel francúzsky herec Roger Hanin, predstaviteľ komisára Navarra

PARÍŽ - Vo veku 89 rokov dnes v Paríži zomrel francúzsky herec Roger Hanin, ktorý sa stal slávnym vďaka stvárneniu role policajného komisára Navarra v rovnomennom televíznom seriáli.

slovakia

left justify in out

Hanin zomrel dnes ráno v parížskej nemocnici Georges Pompidou, kde bol hospitalizovaný niekoľko dní kvôli problémom s dýchaním.

 

Seriál Navarro sa nakrúcal od roku 1989 celých 19 rokov, až do roku 2007. Natočených bolo spolu 108 epizód v trvaní 90 minút.

 

Francúzske médiá pripomenuli, že okrem slávneho televízneho seriálu Hanin hral v asi sto filmoch, vrátane takých ako Rocco a jeho bratia, ktorý režíroval Luchino Visconti. Spolupracoval aj s režisérom Jeanom-Lucom Godardom, Claudom Chabrolom, Georgeom Lautnerom a Edouardom Molinarom. Ukončenie hereckej kariéry Hanin oznámil 1. novembra 2008.

 

Hercovej pamiatke a jeho tvorbe dnes vzdala hold francúzska ministerka kultúry Fleur Pellerinová, podobne ako aj prezident Francois Hollande či premiér Manuel Valls, ktorý sa o ňom vyjadril ako o "hercovi ľudu" a "ľavičiarovi". 

 

Zaujímavosťou je, že Roger Hanin sa v roku 1959 oženil s filmovou a televíznou producentkou Christine Gouze-Renalovou, ktorá bola sestrou Danielle Mitterrandovej, manželky vtedy ešte len budúceho francúzskeho prezidenta Francoisa Mitterranda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona