Zomrel folkový gitarista Bert Jansch

NETKY.SK • 6 Október 2011, 18:22 • 2 min
Zomrel folkový gitarista Bert Jansch

Zomrel folkový gitarista Bert Jansch - Kultúra Vo veku 67 rokov zomrel dnes v Londýne po dlho trvajúcej chorobe legendárny folkový gitarista Bert Jansch, dvojnásobný držiteľ ceny BBC Folk Awards za celoživotný prínos hudbe. Informovala o tom agentúra AP s

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 67 rokov zomrel dnes v Londýne po dlho trvajúcej chorobe legendárny folkový gitarista Bert Jansch, dvojnásobný držiteľ ceny BBC Folk Awards za celoživotný prínos hudbe. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na hudobníkovho hovorcu.
Jansch bol zakladajúcim členom britskej folkrockovej skupiny Pentangle, ktorá zažila komerčný úspech v 60.-70. rokoch minulého storočia. Po jej rozpade sa vydal na sólovú dráhu, počas ktorej vydal vyše 25 albumov.
Pre Janscha bol typický jemný, ale expresívny štýl hry na gitare. Posledný koncert so skupinou Pentangle, ktorá sa obnovila pre túto príležitosť, odohral 1. augusta v Royal Festival Hall v Londýne.
Začiatkom roka bol predskokanom na turné kanadského speváka Neila Younga. Svoje vystúpenie 20. augusta v Edinburghu musel tento rodený Škót pre zhoršujúci sa     zdravotný stav zrušiť.
Jansch bol ženatý a mal jedného syna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies