Zomrel džezový bubeník Alphonse Mouzon

NETKY.SK • 29 December 2016, 15:28 • 2 min
Zomrel džezový bubeník Alphonse Mouzon

BRATISLAVA - Vo veku 68 rokov zomrel americký džezový bubeník, skladateľ a producent Alphonse Mouzon, ktorý svojho času pôsobil v džez-rockovej kapele Weather Report. Interpret, ktorý trpel vzácnym typom neuroendokrinnej rakoviny, skonal v nedeľu 25. decembra vo svojom dome v Granada Hills na zástavu srdca.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdil umelcov syn Jean-Pierre. Okrem neho zanechal po sebe ďalšieho syna Alphonsa Philippa, dcéru Emmu Alexandru, dve vnučky a dve sestry.


Alphonse Lee Mouzon sa narodil 21. novembra v Charlestone v Južnej Karolíne. V populárnej formácii Weather Report, ktorá určovala vývoj džez-rocku v 70. rokoch minulého storočia, pôsobil od jej vzniku v roku 1970 do začiatku roka 1972. V tomto období vznikal ich debutový eponymný album z roku 1971.

 

Mouzon bol tiež v rokoch 1973 až 1975 členom formácie The Eleventh House. Okrem toho hrával s legendárnymi interpretmi ako Herbie Hancock, Carlos Santana, Stevie Wonder či Eric Clapton. Venoval sa tiež sólovej kariére, na konte má množstvo nahrávok, vrátane štúdiového debutu The Essence Of Mystery (1973) a ďalších albumov ako Funky Snakefoot (1974), Mind Transplant (1975) či The Man Incognito (1976).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies