Zomrel dramaturg a producent Jan Kratochvíl

NETKY.SK • 21 November 2013, 17:37 • 2 min
Zomrel dramaturg a producent Jan Kratochvíl

PRAHA - Iba deň po utorkovom ohlásení oživenia britskej komediálnej skupiny Monty Python zomrel v Benešove vo veku 73 rokov dramaturg a producent Jan Kratochvíl, ktorý toto zoskupenie okolo Johna Cleesa, Michaela Palina a Terryho Gilliama objavil svojho času pre československých a následne českých divákov. Informovala o tom Česká televízia.

slovakia

left justify in out

Rodák z Černošíc pôsobil po absolvovaní štúdia na Filmovej a televíznej fakulte v Prahe ako pomocný režisér a asistent réžie na Barrandove. Neskôr bol externým režisérom Československej televízie, od roku 1991 jej zamestnancom a následne zamestnancom Českej televízie, a  to ako producent a dramaturg. Patril medzi najbližších spolupracovníkov moderátora Pavla Anděla pri formovaní obľúbenej pravidelnej relácie Noc s Andělem, ktorú druhý program verejnoprávnej českej televízie vysielal pravidelne v sobotu v nočných hodinách, takmer vždy v priamom prenose. Dlhoročný partner herečky Věry Křesadlovej pôsobil v minulosti aj ako umelecký vedúci Revue Alhambra a režisér Divadelných pútí, happeningovej akcie, ktorá sa tešila veľkej popularite nielen medzi Pražanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona