Zomrel Davy Jones, spevák skupiny Monkees

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:51 • 2 min
Zomrel Davy Jones, spevák skupiny Monkees

Zomrel Davy Jones, spevák skupiny Monkees - Kultúra Spevák a herec Davy Jones, ktorý sa preslávil v 60. rokoch s americkou hudobnou skupinou The Monkees, dnes vo veku 66 rokov zomrel.

slovakia

left justify in out

img

Spevák a herec Davy Jones, ktorý sa preslávil v 60. rokoch s americkou hudobnou skupinou The Monkees, dnes vo veku 66 rokov zomrel. Jeho hovorca potvrdil, že Jones zomrel vo floridskej nemocnici na infarkt.
      Narodil sa 30. decembra 1945 v britskom Manchestri. Slávnym bol od roku 1965, keď sa stal členom popového kvarteta The Monkees, ktoré bolo vytvorené pre rovnomenný televízny seriál stanice NBC. Seriál vysielali od jesene 1966 do augusta 1968 a sčasti čerpal inšpiráciu z filmu Ťažký deň britskej kapely The Beatles.
      Jones ako hlavný spevák hitov - napríklad I'am a Believer, Last Train to Clarksville či Daydream Believer - sa stal tínedžerským idolom.
      Po celom svete sa predalo viac ako 65 miliónov ich albumov a singlov. The Monkees sa rozpadli už v roku 1971, ale minulý rok odohrali niekoľko comebackových koncertov.
      Davy Jones mal tretiu manželku a štyri dcéry.

Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies