Zomrel Cyperčan Luka, svedok proti Čechovi Krejčířovi v prípade vraždy

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 10:06 • 2 min
Zomrel Cyperčan Luka, svedok proti Čechovi Krejčířovi v prípade vraždy

PRAHA - Cyperčan Jorgos Luka, ktorý v Juhoafrickej republike (JAR) svedčil v prípade vraždy proti Čechovi Radovanovi Krejčířovi, zomrel na rakovinu pľúc. Informovali o tom juhoafrické médiá, podľa ktorých sa jeho smrťou pre Krejčířa, súdeného utečenca pred českou spravodlivosťou, uzatvára jedna z trestných káuz. Správu dnes priniesol spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Luka v apríli pred juhoafrickým súdom vypovedal, že Krejčíř v roku 2010 zastrelil majiteľa siete striptízových klubov Lollyho Jacksona. Z vraždy bol obžalovaný samotný Cyperčan, ktorý však tvrdil, že bol iba svedkom činu a vykonávateľom bol práve Krejčíř. Ten svoju účasť na Jacksonovej smrti popiera.

 

Podľa juhoafrických médií bol Luka kľúčovým svedkom v prípade. "Už sa nikdy nedozvieme, kto zabil Lollyho, pretože tento prípad zomrel s Jorgosom. Dnešok je skutočnou bodkou za jednou tragickou udalosťou," povedal spravodajskému webu Times Live bývalý hovorca Jacksonovej siete klubov Sean Newman.

 

Jackson bol zabitý v Lukovom dome v meste Kempton Park. Luka sa najprv k zločinu priznal a ušiel na Cyprus. Vlani vo februári ho vydali do JAR, kde následne výpoveď zmenil a od vraždy sa dištancoval. Tvrdil, že Krejčíř dlhoval Jacksonovi peniaze, a preto ho zastrelil. Dôvodom Lukovho úteku na Cyprus mal byť strach o vlastný život, pretože údajne odmietol Krejčířovi pomôcť pri odpratávaní tela.

 

Luka zomrel vo väzenskej nemocnici v hlavnom meste JAR Pretórii, hoci jeho právnici sa márne pokúšali zariadiť jeho prepustenie z dôvodu vážneho zdravotného stavu.

 

Krejčíř bol v ČR odsúdený na desať a pol roka väzenia za vyše polmiliardový daňový únik - od roku 2007 žije v JAR, kde je od roku 2013 vo väzbe. Čelí okrem iného obžalobám z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy policajta, pripomenul portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies