Zomrel člen zlatého prekvapenia z Lake Placid Bob Suter

NETKY.SK • 10 September 2014, 10:20 • 2 min
Zomrel člen zlatého prekvapenia z Lake Placid Bob Suter

NEW YORK - Americký "zázrak na ľade" už má o jedného priameho aktéra menej, Bob Suter zomrel v utorok vo veku 57 rokov.

slovakia

left justify in out

Otec hráča Minnesota Wild Ryana Sutera bol členom výberu USA, ktorý na olympijských hrách 1980 v Lake Placid senzačne zdolal vtedy suverénny tím Sovietskeho zväzu a získal zlaté medaily. Suter je vôbec prvý z legendárneho mužstva, ktorý už nie je medzi živými. Skonal náhle na srdcovú príhodu v Middletone v štáte Wisconsin. V rodnom Madisone prevádzkoval obchod so športovými potrebami. Pracoval tiež ako vyhľadávač talentov pre Wild a s mládežníkmi v Madisone. "Mimoriadne nás zarmútila správa, že skaut Minnesota Wild Bob Suter náhle odišiel. Organizácia Wild vyjadruje v tejto ťažkej chvíli úprimnú sústrasť celej rodine Suterovcov. Bob bol veľký vyslanec hokeja, úžasný človek a všetkým nám bude veľmi chýbať," reagoval klub NHL. 

 

Suter v Lake Placid odohral všetkých sedem zápasov, tvoril základ obrany USA. V roku 1977 ho draftovali Los Angeles Kings a neskôr ako voľný hráč podpísal zmluvu na tri roky s Minnesotou North Stars. Nikdy si však v NHL nezahral - na rozdiel od brata Garyho a syna Ryana, ktorý patrí k najlepším obrancom súťaže. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies