Zomrel Chuck Brown, priekopník štýlu go-go

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 13:28 • 2 min
 Zomrel Chuck Brown, priekopník štýlu go-go

Zomrel Chuck Brown, priekopník štýlu go-go - Celebrity Vo veku 75 rokov zomrel Chuck Brown, priekopník štýlu go-go, ktorý v 70. rokoch vzišiel z funku.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 75 rokov zomrel Chuck Brown, priekopník štýlu go-go, ktorý v 70. rokoch vzišiel z funku. Americký gitarista a spevák z Washingtonu D.C. skonal v stredu 16. mája v Marylande. Úmrtie muzikanta potvrdil pre denník The Washington Post jeho manažér. Príčinou smrti bolo zlyhanie orgánov súvisiace so zápalom pľúc, pre ktorý ho pred niekoľkými týždňami hospitalizovali v baltimorskej Johns Hopkins Hospital.

Chuck Brown začínal na scéne ako gitarista formácie Jerry Butler and The Earls of Rhythm. V 70. rokoch bol priekopníkom štýlu go-go - odnože funku, ktorá stavala na perkusiách a bola alternatívou k vtedajšiemu discu. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako I Need Some Money alebo Bustin' Loose. Na druhej menovanej piesni rapper Nelly postavil svoj hit Hot in Herre, ktorý sa nachádza na jeho albume Nellyville (2002). V roku 1984 sa Chuck Brown zaskvel hitom We Need Some Money (Bout Money). Aktívnym zostal až do svojej smrti. Ešte v roku 2010 ho nominovali na Grammy za pieseň Love, na ktorej sa podieľali aj Jill Scott a Marcus Miller.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona