Zomrel bývalý spevák kapely The Kingsmen Jack Ely

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 10:45 • 2 min
Zomrel bývalý spevák kapely The Kingsmen Jack Ely

REDMOND - Vo veku 71 rokov zomrel bývalý spevák americkej kapely The Kingsmen Jack Ely. Hudobník skonal doma v Redmonde v Oregone po dlhej chorobe. Smutnú správu potvrdil v utorok jeho syn Sean Ely.

slovakia

left justify in out

Jack Ely sa narodil 11. septembra 1943 v oregonskom Portlande. V roku 1959 pomáhal zakladať spomínanú formáciu The Kingsmen. S tou sa preslávil najmä vďaka legendárnej verzii skladby Louie Louie, ktorú napísal Richard Berry a neskôr ju prevzalo množstvo ďalších interpretov ako napríklad The Beach Boys, Mothers of Invention, Motörhead, Black Flag, The Troggs či Iggy Pop. The Kingsmen nahrali pieseň v roku 1963 a následne sa o ňu začala zaujímať aj FBI. Domnievali sa totiž, že text, ktorý nie je zrozumiteľný, obsahuje obscénne výrazy. Ely kapelu opustil v ten istý rok a hrával napríklad s formáciou Courtmen. Neskôr sa venoval trénovaniu koní v Oregone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies