Zomrel bývalý šampión v ťažkej váhe Ken Norton, ktorý porazil Muhammada Aliho

NETKY.SK • 19 September 2013, 11:25 • 2 min
Zomrel bývalý šampión v ťažkej váhe Ken Norton, ktorý porazil Muhammada Aliho

LAS VEGAS - Vo veku 70 rokov zomrel v Las Vegas bývalý boxerský šampión v ťažkej váhe Ken Norton. Preslávil sa najmä triumfom nad legendárnym Muhammadom Alim v roku 1973 v súboji, pri ktorom súperovi zlomil čeľusť.

slovakia

left justify in out

Smrť Nortona potvrdil jeho syn. Podľa priateľov mal po sérii mozgových príhod už niekoľko rokov výrazné zdravotné problémy. "Bojoval dva roky," povedal bývalý manažér Muhammada Aliho Gene Kilroy. "Som presvedčený, že je teraz v nebi spolu s ostatnými veľkými boxermi. Chcel by som tie rozhovory počuť."

Norton zlomil Alimu čeľusť v ich prvom vzájomnom dueli. Súper mu prehru vrátil v ďalších dvoch tesných stretnutiach, hoci podľa názoru verejnosti pri treťom v roku 1976 na štadióne Yankee v New Yorku mali víťazstvo prisúdiť Nortonovi. Napriek tomu sa Norton neskôr stal majstrom sveta v ťažkej váhe organizácie WBC. O titul prišiel v roku 1978 po "brutálnom" súboji s Larrym Holmesom.

V profiringu mal Norton bilanciu 42 víťazstiev (z toho 33 k.o.), sedem prehier a jeden remízový duel. Po skončení aktívnej kariéry si zahral v niekoľkých filmoch a pôsobil ako komentátor boxerských duelov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies