Zomrel bývalý prokurátor Michal Serbin. Vyšetroval prípad únosu syna prezidenta SR Michala Kováča

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 08:40 • 2 min
Zomrel bývalý prokurátor Michal Serbin. Vyšetroval prípad únosu syna prezidenta SR Michala Kováča

BRATISLAVA - Vo veku 68 rokov zomrel bývalý prokurátor Michal Serbin, ktorý figuroval v prípade únosu Michala Kováča ml. do zahraničia. Informáciu priniesol spravodajský portál TV JOJ Noviny.sk, pre ktorý ju potvrdili dva na sebe nezávislé zdroje.

slovakia

left justify in out

Osobná ochrana 

Z únosu Michala Kováča ml. Michal Serbin obžaloval 13 ľudí vrátane bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Ivana Lexu. Od toho momentu ho 24 hodín denne museli strážiť ozbrojení policajti.

 

Viac o vyšetrovaní únosu sa dozviete v článku: Únos prezidentovho syna je čiernou škvrnou slovenských politických dejín

 

Psychický nátlak 
Tlak vyvíjaný na jeho osobu sa napokon odrazil aj na psychickom zdraví, keď musel byť v roku 2003 hospitalizovaný na psychiatrii. Neskôr odišiel do invalidného dôchodku.

 

img

 

"V najlepšom treba odísť. Snažil som sa, ale všetko to vyšlo navnivoč. Nemalo to žiadny efekt," povedal Serbin na konci svojho pôsobenia na prokuratúre.

 

Michal Serbin začal pôsobiť ako prokurátor ešte v roku 1998, keď sa zamestnal na Krajskej prokuratúre v Bratislave. Z hľadiska svojej pozície mal na starosti všetky kauzy okolo jedného človeka, bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS), Ivana Lexu.

 

img

 

Po spomínanej hospitalizácii v roku 2003 sa o rok neskôr rozhodol odísť do dôchodku. Celá obžaloba únosu Michala Kováča ml. do Rakúska bola v jeho réžii. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies