Zomrel bývalý prezident Oscar Luigi Scalfaro, 93-ročný

NETKY.SK • 30 Január 2012, 07:57 • 2 min
Zomrel bývalý prezident Oscar Luigi Scalfaro, 93-ročný

Zomrel bývalý prezident Oscar Luigi Scalfaro, 93-ročný - Politika Vo veku 93 rokov zomrel v noci nadnes v Ríme Oscar Luigi Scalfaro, taliansky prezident v rokoch 1992-99. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z talianskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 93 rokov zomrel v noci nadnes v Ríme Oscar Luigi Scalfaro, taliansky prezident v rokoch 1992-99. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z talianskeho parlamentu.
      Scalfaro, pochádzajúci z mesta Novara na severozápade Talianska a takisto niekdajší minister vnútra i predseda dolnej komory parlamentu, sa počas svojho pôsobenia v úradných funkciách pokúšal predovšetkým oslabiť vplyv mafie.  
      "Ako prezident republiky si v jednom z najzložitejších období našich dejín počínal pevne a neochvejne," uviedol vo vyhlásení súčasný taliansky prezident Giorgio Napolitano.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies