Zomrel bývalý majiteľ New Yorku Islanders Charles Wang

NETKY.SK • 22 Október 2018, 08:47 • 2 min
Zomrel bývalý majiteľ New Yorku Islanders Charles Wang

NEW YORK - Vo veku 74 rokov zomrel bývalý majiteľ New Yorku Islanders Charles Wang, ktorý skonal v americkom meste Oyster Bay v štáte New York. O smrti informoval jeho právny zástupca John McEntee prostredníctvom emailového vyhlásenia. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

Charles Wang bol podnikateľom, vizionárom a filantropom. Takisto sa nezmazateľne zapísal do histórie hokejového klubu New York Islanders. V roku 2000 ho kúpil spoločne s Sanjayom Kumarom a v rokoch 2001 - 2016 bol jeho väčšinovým vlastníkom. Ako rodák zo Šanghaja sa snažil aj o propagáciu ľadového hokeja v Číne, čo vyzdvihol komisár NHL Gary Bettman. Wang vytvoril projekt zvaný "Hope", ktorý mal slúžiť práve na spomenutú propagáciu.

 

"Charles bol skvelý muž. Bol vášnivý fanúšik a keby nebolo jeho, Long Island by nemal vlastný tím," povedal prezident a generálny riaditeľ New Yorku Islanders Lou Lamoriello. Okrem iného Wang založil spoločnosť Computer Associates, kde bol predsedom a výkonným riaditeľom do roku 2000.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies