Zomrel bývalý Francúz číslo jeden Patrice Dominguez

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 10:40 • 2 min
Zomrel bývalý Francúz číslo jeden Patrice Dominguez

PARÍŽ - Vo veku 65 rokov v nedeľu skonal bývalý francúzsky tenista číslo jeden Patrice Dominguez. Pozostalým vyslovil sústrasť aj prezident Francois Hollande, tlmočilo ju twitterové konto Elyzejského paláca.

slovakia

left justify in out

Ľavoruký rodák z alžírskeho Algiersu Dominguez bol počas svojej kariéry aj na 36. priečke vo svetovom rebríčku vo dvojhre. Vo štvorhre získal sedem titulov na hlavnom profesionálnom okruhu a dostal sa do finále mixu na parížskom Roland Garros 1973 a 1978 po boku Holanďanky Betty Stöveovej, resp. Rumunky Virginie Ruziciovej. V Davisovom pohári reprezentoval v rokoch 1971 - 1979.

 

Po ukončení vlastnej aktívnej činnosti Dominguez trénersky viedol napríklad Henriho Leconta či Fabricea Santora. Významné bolo aj jeho pôsobenie vo funkcii odborného poradcu v médiách a v rokoch 2005 - 2011 zastával post športového riaditeľa národnej federácie FFT.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona