Zomrel bývalý egyptský šéf tajnej služby Umar Sulajmán

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 09:58 • 2 min
Zomrel bývalý egyptský šéf tajnej služby Umar Sulajmán

Zomrel bývalý egyptský šéf tajnej služby Umar Sulajmán - Politika Bývalý šéf egyptských tajných služieb a viceprezident Umar Sulajmán, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov režimu zvrhnutého prezidenta Husního Mubaraka, zomrel dnes v nemocnici v Spojený

slovakia

left justify in out

img

Bývalý šéf egyptských tajných služieb a viceprezident Umar Sulajmán, jeden z najvýznamnejších predstaviteľov režimu zvrhnutého prezidenta Husního Mubaraka, zomrel dnes v nemocnici v Spojených štátoch. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa jeho spolupracovníka Husajna Kamála.
      "Cítil sa dobre. Prišlo to náhle, v čase, keď sa podroboval lekárskym testom v Clevelande," povedal Kamál bez toho, aby uviedol príčinu Sulajmánovej smrti.
      Sulajmán (76) bol spolupracovníkom, ktorému exprezident Mubarak najviac veril, napísala agentúra Associated Press. Vo funkcii šéfa egyptských tajných služieb pôsobil takmer dve desaťročia. Za viceprezidenta ho Mubarak vymenoval nakrátko 29. januára 2011. Po odstúpení Mubaraka bol 11. februára toho istého roka odvolaný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona