Zomrel bývalý člen Primal Scream Robert Young

NETKY.SK • 11 September 2014, 13:55 • 2 min
Zomrel bývalý člen Primal Scream Robert Young

LONDÝN - Zomrel bývalý člen škótskej kapely Primal Scream Robert "Throb" Young.

slovakia

left justify in out

Vo veku 49 rokov zomrel bývalý člen škótskej kapely Primal Scream Robert "Throb" Young. Telo hudobníka našli 9. septembra v jeho byte v meste Hove. Príčina smrti zatiaľ nie je známa. K úmrtiu sa už vyjadrili bývalí kolegovia z Primal Scream Bobby Gillespie a Andrew Inne. "Stratili sme nášho kamaráta a brata Roberta Younga. Krásneho a hlboko oduševneného človeka. Mal nenahraditeľný talent, ktorý veľmi obdivovali aj jeho rovesníci. Naše myšlienky a láska patria jeho synom Brandonovi a Milesovi a ich matke Jane, jeho manželke Rachel a najbližšej rodine," uviedli v oficiálnom vyhlásení. 

 

Na smutnú správu reagovali napríklad aj Tim Burgess z formácie The Charlatans či spisovateľ Irvine Welsh. "Odpočívaj v pokoji Robert Young aka 'Throb'. Ži navždy," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter bývalý spevák už nefungujúcej kapely Oasis Liam Gallagher. 

 

 

Robert "Throb" Young sa pripojil k Primal Scream v začiatkoch kariéry, teda v prvej polovici 80. rokov. Najskôr hral na basgitaru, no neskôr sa stal gitaristom kapely. S formáciou nahral prvých osem radových počinov - Sonic Flower Groove (1987), Primal Scream (1989), Screamadelica (1991), Give Out But Don't Give Up (1994), Vanishing Point (1997), XTRMNTR (2000), Evil Heat (2002) a Riot City Blues (2006). Krátko po vydaní posledného menovaného albumu kapelu opustil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies