Zomrel bubeník kapely Mott the Hoople Dale Griffin

NETKY.SK • 19 Január 2016, 11:59 • 2 min
Zomrel bubeník kapely Mott the Hoople Dale Griffin

LONDÝN - Vo veku 67 rokov zomrel bubeník už nefungujúcej anglickej rockovej kapely Mott the Hoople Dale "Buffin" Griffin. Muzikant, ktorý bojoval s Alzheimerovou chorobou, skonal 17. januára v spánku. Smutnú správu potvrdil pre BBC Peter Purnell z vydavateľstva Angel Air.

slovakia

left justify in out

Terence Dale "Buffin" Griffin sa narodil 24. októbra 1948 v meste Ross-on-Wye v Herefordshire. V roku 1969 spoluzakladal kapelu Mott the Hoople, s ktorou vydal všetkých sedem radových albumov. Za bicími bol aj počas nahrávania najväčšieho hitu kapely All the Young Dudes, ktorý napísal a produkoval zosnulý David Bowie. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil túto pieseň medzi 500 najlepších skladieb všetkých čias. Griffin neskôr hrával aj s formáciami Mott alebo British Lions. Ako producent spolupracoval s kapelami The Cult, The Smashing Pumpkins, Pulp či Nirvana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies