Zomrel bubeník Craig Gill z kapely Inspiral Carpets, zanechal po sebe tri malé deti

NETKY.SK • 22 November 2016, 15:24 • 2 min
Zomrel bubeník Craig Gill z kapely Inspiral Carpets, zanechal po sebe tri malé deti

LONDÝN - Vo veku 44 rokov zomrel anglický bubeník Craig Gill, známy z rockovej skupiny Inspiral Carpets. Smutnú správu oznámili vo vyhlásení pre médiá hudobníkovi kolegovia z kapely.

slovakia

left justify in out

"Sme touto správou úplne zdrvení. Craig bol náš brat. Mali sme tú česť pracovať po jeho boku počas ostatných 30 rokov. Povedať, že nám bude chýbať, je slabým vyjadrením," napísali. Príčina a dátum úmrtia zatiaľ nie sú známe. Rodák zo Salfordu zanechal po sebe manželku Rose a ich tri deti.

 

Craig Gill sa narodil 5. decembra 1971. V roku 1983 stál spolu s gitaristom Grahamom Lambertom a spevákom Stephenom Holtom pri zrode spomínanej formácie Inspiral Carpets. V kapele, ktorá sa v roku 1995 rozpadla, no v roku 2003 ohlásila reunion, pôsobil po celý čas jej fungovania. Skupina debutovala v roku 1989 demo nahrávkou Dung 4. O rok nato ponúkli prvú štúdiovku Life, ktorá sa dostala na druhú priečku britského albumového rebríčka. Nasledovali albumy The Beast Inside (1991), Revenge of the Goldfish (1992), Devil Hopping (1994) a Inspiral Carpets (2014). Medzi ich najznámejšie skladby patria single This Is How It Feels, She Comes In The Fall, Dragging Me Down, Saturn 5 či I Want You.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies