Zomrel britský vojvoda z Westminsteru: Jeho syn Hugh Grosvenor (25) zdedil vyše 8 miliárd libier

NETKY.SK • 11 August 2016, 08:03 • 2 min
Zomrel britský vojvoda z Westminsteru: Jeho syn Hugh Grosvenor (25) zdedil vyše 8 miliárd libier

LONDÝN - Vo veku 64 rokov zomrel v utorok britský miliardár, filantrop a vojvoda z Westminsteru Gerald Cavendish Grosvenor. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na pozostalých.

slovakia

left justify in out

Grosvenor bol blízkym priateľom kráľovskej rodiny a vojvodcovský titul zdedil v roku 1979. Magazín Forbes odhaduje jeho majetok na 8,3 miliardy libier, z čoho vyplýva, že bol 3. najbohatším občanom Spojeného kráľovstva.

 

Vojvoda vlastnil nehnuteľnosti v londýnskej lokalite Belgravia neďaleko Buckinghamského paláca, ktorá patrí k najexkluzívnejším v britskej metropole. Rodine zosnulého kondolovala súkromným listom aj kráľovná Alžbeta II.

 

Gerald Cavendish Grosvenor bol v poradí 6. vojvodom z Westminsteru; dedičný šľachtický titul automaticky po jeho smrti prevzal jeho 25-ročný syn Hugh Grosvenor, ktorý pôsobí v oblasti udržateľnej energie.

 

Vidiecke sídlo rodiny Grosvenorovcov je od 15. storočia Eaton Hall v grófstve Cheshire na severozápade Anglicka. Titul vojvoda z Westminsteru zaviedla kráľovná Viktória v roku 1874. Pohrebným miestom vojvodov je obec Eccleston.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona