Zomrel britský historik Robert Conquest, odborník na sovietsky režim

NETKY.SK • 5 August 2015, 08:34 • 2 min
Zomrel britský historik Robert Conquest, odborník na sovietsky režim

PALO ALTO - Vo veku 98 rokov zomrel britský historik Robert Conquest, ktorého významné diela o sovietskych dejinách osvetľovali hrôzy Stalinovej éry. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Conquestova manželka Elizabeth Neeceová oznámila, že zomrel v pondelok 3. augusta na zápal pľúc v meste Palo Alto v Kalifornii.

 

Conquest bol autorom 21 kníh o sovietskej histórii, politike a medzinárodných záležitostiach. Jeho dielo "The Great Terror: Stalin's Purge of the Thirties" (Veľký teror: Stalinove čistky v 30. rokoch) je stále jednou z najvplyvnejších štúdií o sovietskych dejinách. Kniha bola preložená do vyše 20 jazykov.

 

Historik strávil 28 rokov v Hooverovom inštitúte na kalifornskej Stanfordovej univerzite a pôsobil tam ako vedúci výskumný pracovník.

 

Robert Conquest, renomovaný historik sovietskych dejín, sovietskej politiky a zahraničnej politiky, dostal v roku 2005 Prezidentskú medailu slobody, udeľovanú prezidentom USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies