Zomrel bežec, tréner a funkcionár Štefan Majtán

NETKY.SK • 22 November 2016, 17:08 • 2 min
Zomrel bežec, tréner a funkcionár Štefan Majtán

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Vo veku 68 rokov (narodený 4. 7. 1948) zomrel v pondelok 21. novembra v Považskej Bystrici bývalý popredný slovenský bežec na stredné trate, tréner a funkcionár Štefan Majtán.

slovakia

left justify in out

S atletikou začínal v rodnom Novom Meste nad Váhom, po základnej vojenskej službe v ASVŠ Dukla Banská Bystrica v roku 1969 sa usadil v Považskej Bystrici a spojil celý svoj športový a funkcionársky život s atletikou v tomto meste. Súťažil v behoch na stredné trate, patril k oporám družstva, ktoré štartovalo v druhej celoštátnej československej lige.


Po skončení kariéry pracoval ako mládežnícky tréner. Jeho zverenci Miroslav Chromek, Viktor Čelko, Augustín Sládek, Alojz Novosad, Milan Augustín, Milan Laurenčík a mnohí ďalší dosiahli viacero významných úspechov na celoštátnej úrovni.


Štefan Majtán pracoval aj ako funkcionár, pôsobil v športovo-technickej komisii federálneho čs. atletického zväzu. Atletike bol verný až do svojho úmrtia, pracoval vo výbore AO Sparta Považská Bystrica ako hospodár a spravoval aj financie klubu.


Pohreb Štefana Majtána bude vo štvrtok 24. novembra 2016 o 15.00 h. Česť jeho pamiatke.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies