Zomrel basgitarista Donald "Duck" Dunn

NETKY.SK • 13 Máj 2012, 17:04 • 2 min
Zomrel basgitarista Donald "Duck" Dunn

Zomrel basgitarista Donald "Duck" Dunn

slovakia

left justify in out

img

Vo veku 70 rokov zomrel dnes nadránom americký basgitarista Donald "Duck" Dunn, člen kapely Booker T. & The M.G.'s. Hudobník skonal v spánku v japonskom Tokiu, kde v sobotu odohral dva koncerty. O jeho úmrtí informoval na svojej facebookovej stránke ďalší člen Booker T. & The M.G.'s Steve Cropper, ktorý bol s Dunnom na aktuálnom turné. "Dnes som prišiel o najlepšieho priateľa," napísal Cropper.

Donald Dunn sa narodil 24. novembra 1941 v Memphise a v roku 1964 sa pridal ku kapele Booker T. & The M.G.'s, ktorú dva roky predtým založili Cropper a Booker T. Jones. Kapela pôsobila ako house band vo vydavateľstve Stax Records a jej členovia tak spolupracovali s interpretmi ako Wilson Pickett, Otis Redding, Bill Withers alebo Sam & Dave. Dunn sa okrem toho podieľal na nahrávkach interpretov ako napríklad The Blues Brothers, Muddy Waters, Freddie King, Albert King, Neil Young, Jerry Lee Lewis, Eric Clapton, Tom Petty, Rod Stewart alebo Bob Dylan. V roku 1992 uviedli Booker T. & The M.G.'s do Rock'n'rollovej siene slávy, Dunnovi zas v roku 2007 udelili Grammy za celoživotné dielo.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona