Zomrel autor špionážnych príbehov Tom Clancy

NETKY.SK • 2 Október 2013, 19:50 • 2 min
Zomrel autor špionážnych príbehov Tom Clancy

BRATISLAVA - Vo veku 66 rokov zomrel americký autor špionážnych a vojenských príbehov Tom Clancy. Pre denník New York Times potvrdilo túto informáciu vydavateľstvo Putnam, pod ktorým vychádzali jeho knihy.

slovakia

left justify in out

"Bolo potešenie s ním spolupracovať," povedal šéf Putnamu Ivan Held. Dej Clancyho príbehov sa väčšinou odohrával v čase studenej vojny, respektíve v období krátko po nej. Čitateľov do neho často vtiahlo aj množstvo technologických podrobností, ktoré autor opisoval.

Zrejme najznámejšou Clancyho postavou bol Jack Ryan pracujúci pre CIA, o ktorom momentálne nakrúcajú aj film. Snímka Jack Ryan: Shadow One by sa mala do kín dostať koncom roka, pričom sa v nej divákom predstavia Chris Pine, Kevin Costner či Keira Knightley. Okrem toho sa Clancyho príbehmi inšpirovali aj filmy ako Honba na ponorku (1990), Vysoká hra patriotov (1992) či Najväčšia hrozba (2002), respektíve séria videohier, ktorá niesla jeho meno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona