Zomrel Andy Goram, známy škótsky reprezentant a brankár

NETKY.SK • 2 Júl 2022, 17:00 • 2 min
Zomrel Andy Goram, známy škótsky reprezentant a brankár

LONDÝN – Vo veku 58 rokov zomrel bývalý škótsky futbalový brankár Andy Goram. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Niekdajší dlhoročný brankár Glasgow Rangers v máji v rozhovore pre Daily Record prezradil, že mu diagnostikovali rakovinu. Choroba už bola v pokročilom štádiu a lekári mu dávali najviac šesť mesiacov. Goram vtedy odmietol chemoterapiu, ktorá by mu podľa doktorov predĺžila život približne o tri mesiace.

 


„Rangers FC je hlboko zarmútený správou o úmrtí Andyho Gorama po krátkom boji s rakovinou. V roku 1999 ho fanúšikovia zvolili v ankete za najlepšieho brankára v histórii klubu a po ukončení kariéry pravidelne navštevoval zápasy v Ibrox Parku. Myšlienky riaditeľov, manažmentu, hráčov i trénerov v tejto chvíli smerujú k jeho rodine, ktorá žiada o rešpektovanie súkromia v tomto smutnom čase,“ uviedol glasgowský klub vo svojom stanovisku.

 


Za Rangers odchytal Goram v rokoch 1991 až 1998 dokopy 260 zápasov, získal s nimi päť ligových titulov, trikrát vyhral Škótsky pohár a dvakrát Ligový pohár. Okrem toho chytal za Hibernian, Sheffield United, Motherwell či Coventry City a dva zápasy odchytal v roku 2001 aj v Manchestri United, kde bol krátko na hosťovaní práve v sezóne, keď „červení diabli“ vybojovali titul v Premier League. V reprezentácii si pripísal 43 štartov, bol brankárskou jednotkou Škótska na ME 1992 i 1996.

 

 

Možno vás zaujme: Zomrel známy herec Stanislav Fišer. Daboval Vinnetoua a inšpektora Clouseaua



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies