Zoltán Balog: Rómska politika únie by mala dostať novú dynamiku

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 18:36 • 2 min
Zoltán Balog: Rómska politika únie by mala dostať novú dynamiku

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister pre ľudské zdroje Zoltán Balog sa dnes vyjadril, že Európska únia by mala brať vážnejšie realizáciu rámcovej stratégie v oblasti integrácie Rómov a zdôraznil, že by predmetná politika únie mala dostať novú dynamiku. V tejto súvislosti sa Balog podľa vlastných slov spolieha na Slovenskú republiku ako úradujúcu predsednícku krajinu únie.

slovakia

left justify in out

Pre úspech integrácie by bolo potrebné spoločné uplatnenie viacerých pohľadov na problematiku, zdôraznil Balog. Dodal, že popri uplatnení ľudských práv a boja proti diskriminácii ako tradičných ideí by sa väčší dôraz mal klásť na prístupy v oblasti únijnej politiky zamestnanosti či regionálneho prístupu.

 

Vyjadrenie maďarského ministra odznelo iba dva dni pred otvorením medzinárodnej konferencie, ktorej dejiskom bude Budapešť pri príležitosti 5. výročia rómskej rámcovej stratégie únie i národnej stratégie podobného charakteru v Maďarsku.

 

Na konferencii, ktorej dejiskom bude Palác umení v maďarskej metropole, vystúpia popri vládnych činiteľoch z usporiadateľskej krajiny aj experti z Organizácie Spojených národov, Svetovej banky, ako aj SR, či Bulharska a Rumunska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies