Zola nepovedie Macedónsko, pôjde do Brentfordu

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:13 • 2 min
Zola nepovedie Macedónsko, pôjde do Brentfordu

SKOPJE - Niekdajší taliansky reprezentant Gianfranco Zola nepovedie macedónsku futbalovú reprezentáciu, súpera Slovenska v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťosemročný rodák z Olieny, ktorý bol jedným z vážnych adeptov na uvoľnený post po odvolaní Boška Gjurovského za neuspokojivé výsledky, si s najväčšou pravdepodobnosťou sadne od novej sezóny na lavičku klubu druhej najvyššej anglickej súťaže FC Brentford. Referuje o tom portál ekipa.mk s tým, že Zolu by mali menovať v júni do pozície nového šéfa realizačného tímu za doterajšieho kormidelníka Marka Warburtona.

 

Podľa britských médií Zola, ktorý naposledy krátko viedol talianske mužstvo Cagliari, sledoval sobotňajší duel 44. kola The Championship Brentford - Bolton Wanderers (2:2) a potom sa rozprával s majiteľom klubu Matthewom Benhamom. "V zásade sa dohodli na budúcej spolupráci, čo znamená, že jeho možný príchod na lavičku Macedónska sa neuskutoční," informuje ekipa.mk. Spomenutý portál dopĺňa, že Gianfranco Zola a Milovan Rajevac boli údajne dvaja hlavní zahraniční kandidáti na post lodivoda macedónskej futbalovej reprezentácie, takto zostal iba spomenutý srbský kouč. "V hre je však aj ďalší Srb Ljubinko Drulovič či niektorí domáci tréneri," uzatvára spomenutý macedónsky web. 

 

Päťdesiattriročný Gjurovski počas necelého roka a pol vo funkcii - od 26. novembra 2013 - dosiahol z 11 zápasov bilanciu dve víťazstvá (nad Lotyšskom a Luxemburskom), tri remízy a šesť prehier (vrátane vlaňajšej novembrovej domácej 0:2 s tímom SR). 

 

Macedónsko po piatich stretnutiach kvalifikácie budúcoročného kontinentálneho šampionátu figuruje na predposlednej piatej priečke v tabuľke "céčka" s tromi bodmi za štatistiku 1-0-4 pri skóre 5:12. Na Slovensku sa predstaví 14. júna 2015. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies