Zola: Conte môže v Chelsea dosiahnuť veľa

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 15:15 • 2 min
Zola: Conte môže v Chelsea dosiahnuť veľa

LONDÝN - Talianska legenda anglického futbalového klubu FC Chelsea Gianfranco Zola je presvedčený, že jeho krajan Antonio Conte má potrebné predpoklady na to, aby ako avizovaný nový tréner "The Blues" od sezóny 2016/17 dosiahol na Stamford Bridge veľké úspechy.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, záverečným turnajom tohtoročného európskeho šampionátu sa uzavrie Conteho pôsobenie na čele realizačného tímu talianskeho národného mužstva, 46-ročný kormidelník v pondelok podpísal trojročný kontrakt s FC Chelsea, kde od leta nahradí Guusa Hiddinka. "Antonio je skvelý tréner, darilo sa mu aj s reprezentáciou. Mužstvá, ktoré viedol, vždy zanechali stopu, mali charakter. V Chelsea môže dosiahnuť veľké veci. Majiteľ klubu Roman Abramovič ho angažoval, pretože chce triumfovať v Premier League a Lige majstrov," povedal pre La Gazzetta dello Sport 49-ročný Zola, ktorý v tomto londýnskom klube pôsobil ako hráč v rokoch 1996 - 2003 a strelil 59 gólov v 229 ligových zápasoch.

Conte v rokoch 2012 - 2014 tri razy po sebe triumfoval s Juventusom v najvyššej talianskej súťaži Serie A, zastávka v londýnskom klube bude pre neho prvou zahraničnou v rámci jeho trénerskej kariéry. "Svoje futbalové myšlienky musí adaptovať na inú ligu, kultúru a krajinu. Nemal by s tým byť problém. V Chelsea predsa videli, čo urobil v Turíne a s Talianskom," vyhlásil Zola. Ten bol počas dvoch rokov hlavným trénerom konkurenčného West Hamu United (2008 - 2010) a má pre Conteho aj praktické rady. "Britské médiá sú náročné. Conte s nimi musí udržiavať dobré vzťahy, mal by sa tiež zlepšiť v angličtine. Čím skôr si osvojí jazyk, tým skôr zapadne do nového prostredia. Prekladatelia nie sú dostatočný level," uzavrel Gianfranco Zola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona