ZOH: Sumár z piatka 18. februára

NETKY.SK • 18 Február 2022, 16:42 • 2 min
ZOH: Sumár z piatka 18. februára

PEKING – Náš sen o olympijskom zlate je oficiálne na konci, v semifinále sme podľahli Fínom 2:0. V hromandom štarte sa Fialková umiestnila až na 26. mieste.

slovakia

left justify in out

Hrali sme dobre, tréner Ramsey nemal čo vyčítať

 

Tréner Craig Ramsay nemal po tesnej semifinálovej prehre na ZOH v Pekingu hráčom príliš čo vyčítať. Slovenskí hokejisti do bodky plnili zápasové pokyny, dokázali ubrániť fínske presilovky, no po inkasovanom góle sa nedokázali presadiť proti organizovanej defenzíve súpera.

 

Fínom sa podarilo skórovať v závere úvodnej tretiny a v ďalšom priebehu si dokázali postrážiť tesný náskok. Druhý gól do prázdnej bránky 40 sekúnd pred koncom definitívne zlomil slovenskú snahu o vyrovnanie.

 

Vedeli sme, že Fíni vedia vyhrať po jednej chybe súpera. Mali sme dobrý plán, ako prechádzať cez stredné pásmo a využiť našu rýchlosť. Mali sme puk, kde sme chceli, ale súpera nám nedával druhé šance a kryl dorážky. Bolo to o jednej chybe. Chalani skvele ubránili oslabenie piatich proti trom," povedal po zápase.

 

Po bolestivej prehre je teraz prvoradou úlohou trénerského štábu nabudiť a pripraviť hráčov na sobotňajší duel o bronz, v ktorom narazia buď na švédskych alebo ruských hokejistov.

 

Zase máme viac času na to, aby sme rozmýšľali nad prehrou. Musíme to otočiť a myslieť pozitívne. Vedeli sme dopredu, že máme dve šance na medailu. Toho sa musíme držať," dodal kanadský kouč.

 

 

Fialkovej posledné preteky nedopadli podľa plánu, obsadila až 26. miesto

 

Francúzska biatlonistka Justine Braisazová-Bouchetová získala na ZOH 2022 v Pekingu zlatú medailu v piatkových pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km. O 15,3 sekundy zdolala striebornú Tiril Eckhoffovú, bronz si vybojovala ďalšia Nórka Marte Olsbuová-Röiselandová, ktorá zaostala o 34,9 s. Slovenská reprezentantka Paulína Fialková obsadila 26. priečku s ôsmimi streleckými chybami a mankom 3:46,8 min.

 

 

J.T. Bö získal rekordné 15. nórske zlato

 

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö suverénne triumfoval na ZOH 2022 v piatkových pretekoch s hromadným štartom na 15 km. O 40,3 sekundy zdolal Švéda Martina Ponsiluomu, ďalší Nór Vetle Sjaastad Christiansen zaostal o 1:12,5 min a finišoval tretí. Nórsko dosiahlo v Pekingu už pätnástu zlatú medailu a stanovilo nový rekord ZOH. Štrnásť titulov nazbierali Kanada vo Vancouveri 2010 a Nórsko s Nemeckom v Pjongčangu 2018.

 

 

Švajčiarske double v disciplíne skikross

 

Švajčiarsky akrobatický lyžiar Ryan Regez triumfoval v piatkovom skikrose na ZOH 2022 v Pekingu. Vo veľkom finále odsunul na druhé miesto krajana Alexa Fivu, tretí skončil Sergej Ridzik z Ruského olympijského výboru (ROC).

Regez aj Fiva si vybojovali premiérové olympijské medaily v kariére, Ridzik obhájil bronz z Pjongčangu 2018.


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies