ZOH 2018: Španielsko má prvú medailu od Albertville 1992, Hernández si dá tetovanie

NETKY.SK • 16 Február 2018, 17:23 • 2 min
ZOH 2018: Španielsko má prvú medailu od Albertville 1992, Hernández si dá tetovanie

PJONGČANG - Španieli sa po dlhých 26 rokoch dočkali medaily zo zimných olympijských hier. Postaral sa o to Regino Hernández, ktorý vo štvrtok získal v Pjongčangu bronz v snoubordkrose.

slovakia

left justify in out

"Je to niečo úžasné, splnil sa mi sen. Dúfam, že sa teraz ľudia v Španielsku dozvedia viac o tomto športe," povedal po pretekoch 26-ročný pretekár pochádzajúci z Ceuty, španielskeho autonómneho mesta ležiaceho na severnom pobreží Afriky.

Hernández súťaží na olympiáde tretíkrát. Doterajším maximom bolo 21. miesto v snoubordkrose zo Soči 2014. Mimochodom, jeho bronzová jazda sa zrodila na deň presne osem rokov po premiérovom vystúpení pod piatimi kruhmi - vo Vancouveri 2010, kde skončil na 31. pozícii.

Pred štvrtkovou jazdou uzavrel nezvyčajnú stávku so svojím servismanom Lucom Triontem. Dohodli sa, že keď získa medailu, obaja si dajú vytetovať podobizeň toho druhého. "Ešte neviem, kde umiestnim Lucovu tvár, ale určite to bude nejaké neviditeľné miesto. Našťastie už mám mnoho tetovaní, takže to nebude vyzerať hlúpo," poznamenal Regino Hernández.

Pre Španielsko je to historicky iba tretia medaila zo ZOH. V Sappore 1972 triumfoval v slalome Francisco Fernández, o dvadsať rokov neskôr v Albertville získala bronz v rovnakej disciplíne Blanca Ochoová.

Na ZOH 2002 v Salt Lake City získal tri zlaté medaily pre Španielsko aj Johann Mühlegg, avšak deň po víťazných pretekoch na 50 km klasicky mal pozitívny nález na liek podporujúci tvorbu červených krviniek. Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne v decembri 2003 definitívne rozhodol, že nemecký rodák musí vrátiť všetky tri zlaté medaily zo Salt Lake City.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona