Zo zosmiešňovaného vianočného stromčeku z Ríma narobia suveníry

NETKY.SK • 10 Január 2018, 06:55 • 2 min
Zo zosmiešňovaného vianočného stromčeku z Ríma narobia suveníry

RÍM - Z vianočného stromčeka, ktorý zdobil počas tohtoročných Vianoc centrum Ríma a ktorý sa stal obľúbeným terčom vtipov obyvateľov a návštevníkov mesta, narobia po jeho odstránení z námestia suveníry a tiež drevenú búdku, ktorá bude slúžiť pre dojčiace mamičky.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom v utorok rímsky magistrát.

 

Strom vysoký 21 metrov, ktorý si od Rimanov vyslúžil prezývku "prašivec", začal strácať ihličie takmer ihneď po tom, ako ho 8. decembra slávnostne rozsvietili na Piazza Venezia.

Kritika sa zniesla aj na hlavu rímskej starostky Virginie Raggi, keďže mesto zaň zaplatilo 48-tisíc eur a nechalo ho priviezť až z Južného Tirolska v talianskych Alpách. Napriek 600 strieborným guliam, ktoré ho zdobia, strom cez sviatky navodzoval skôr pochmúrnu ako slávnostnú atmosféru.

Ani jeho odstránenie neprebehlo bez problémov. Pracovníci mestských služieb z neho v utorok už odstránili všetky ozdoby, no vzápätí ich dali naspäť, keďže sa rozhodlo, že stromček slávnostne odstránia až vo štvrtok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona