Zo zlej študentky sa vykľul génius, malá Rómka má vyššie IQ ako Einsten či Hawking

NETKY.SK • 14 December 2015, 16:00 • 2 min
Zo zlej študentky sa vykľul génius, malá Rómka má vyššie IQ ako Einsten či Hawking

ESSEX - Život je plný prekvapení. Mladej Rómke, ktorá s rodičmi cestovala v karavane, sa život zmenil od základov. Dievčaťu, ktoré sa školou predieralo s odretými ušami, namerali tak vysoké IQ, že predbehla aj najväčších géniov ako Albert Einsten a Stephen Hawking.

slovakia

left justify in out

Nicole Barr z Anglicka má len 13 rokov, no už teraz má vysoké méty a mieri na Oxford. Jej prospech v škole nebol veľmi chválihodný, avšak na škole v Burnt Mill Academy v Harlowe si učitelia všimli jej nezvyčajný talent. Otec ju poslal na IQ test a nasledoval šok pre celú rodinu, Nicole namerali IQ 162. To je o dva body vyššie ako vedci a fyzici Albert Einsten a Stephen Hawking. "Zo začiatku sa mi ťažko dochádzalo do školy. Mama mala so mnou starosti, ale po príchode na Brunt Mill Academy sa všetko zmenilo," povedala pre britský Daily Mail.

 

Mama zázračného dieťaťa spomína ako vedela počítať už ako dvojročná. Algebru sa naučila do desiatich rokov a jej obľúbenou knižkou je Stručná história času od Stephena Hawkinga. Jej obľúbený predmet je matematika, vo voľnom čase sa učí čínštinu a plánuje študovať medicínu.

 

Podľa otca je na ňu hrdá celá rómska komunita, v Bruseli dokonca prednášala o úspechoch Rómov. "Ľudia často hovoria o Rómoch zlé veci a súdia nás podľa obalu. Ale naša rómska komunita je civilizovaná a dobrá," tvrdí mladá Rómka.  Z Oxfordu ju pozvali na jedno dňovú návštevu, z ktorej mala obrovskú radosť.

 

Priemerný človek má IQ 100, osoba so skóre nad 140 sa považuje za génia. Patrí teda k jednému najinteligentnejšiemu percentu populácie na svete. Mensa je medzinárodná organizácia združujúca ľudí s IQ medzihornými dvoma percentami populácie, má cez 118 tisíc členov v stokrajinách sveta. Osem percent jej členov má po 16 rokov a 35 percent tvoria ženy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies