Zo zdravotných poisťovní za päť rokov najviac zarobila Dôvera!

NETKY.SK • 20 November 2014, 10:15 • 2 min
Zo zdravotných poisťovní za päť rokov najviac zarobila Dôvera!

BRATISLAVA- Z troch zdravotných poisťovní na našom trhu mala v uplynulých piatich rokoch najvyšší zisk Dôvera. A najviac si z poisťovní vyplatili jej majitelia - skupina Penta a cyperská spoločnosť Prefto Holding Limited.

slovakia

left justify in out

Zisk aj dividendy poisťovní zverejnil Inštitút finančnej politiky (IFP), konštatuje denník SME. Dôvera mala podľa neho za päť rokov zisk 619 miliónov, najmenšia zdravotná poisťovňa Union 13 miliónov a najväčšia štátna Všeobecná zdravotná (VšZP) mala stratu 56 miliónov eur.

 

Štátny inštitút upozornil, že zisk Dôvery je 14 percent z jej výnosov. "Na porovnanie, poisťovne na fungujúcom holandskom trhu dosahujú zisky na úrovni málo jednotiek percent," tvrdí IFP. V Unione aj VšZP sa blížia k nule.

 

Dôvera vysoké zisky vysvetľuje efektívnosťou, podľa jej údajov má napríklad najmenej zamestnancov na milión poistencov a tiež najnižšie prevádzkové náklady na poistenca. "Všetkým poistencom uhrádzame také náklady na zdravotnú starostlivosť, aké im prináležia," dodáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies