Zo zavalenej zlatej bane v Číne už vyslobodili prvého baníka

NETKY.SK • 24 Január 2021, 09:07 • 2 min
Zo zavalenej zlatej bane v Číne už vyslobodili prvého baníka

Po výbuchu v bani v Číne zavalilo 22 banníkov, po dvoch týždňoch sa záchranárom podarilo vyslobodiť jedného zraneného.

slovakia

left justify in out

Čínski záchranári v nedeľu po takmer dvoch týždňoch vyslobodili zo zavalenej zlatej bane na východe krajiny jedného z 22 uväznených pracovníkov. Podľa správ štátnych médií bol zachránený baník po výbuchu v zlom stave. 

 


Súvisiaci článok : V Číne zavalilo baňu, 12 robotníkov ešte stále žije


Záchranári sú naďalej v kontakte so zvyšnými 10 baníkmi, jeden údajne zomrel a osud zvyšných jedenástich zatiaľ nie je známy. Muži uviazli približne 350 metrov pod zemským povrchom, keď ich únikovú cestu po explózii zablokovalo asi 70 ton sutín. Uviazli v bani po výbuchu 10. januára. Baňa, ktorá sa nachádza v meste Čchi-sia provincii Šan-tung, bola v čase explózie vo výstavbe. Záchranárom sa zatiaľ darí posielať do bane potraviny a lieky. K uviaznutým pracovníkom sa usiluje dostať viac ako 300 robotníkov, ktorí odstraňujú prekážky a hĺbia novú šachtu. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nevieme.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona