Zo zavalenej bane vytiahli už 17 obetí

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 16:06 • 2 min
Zo zavalenej bane vytiahli už 17 obetí

JAKARTA - Indonézski záchranári dnes objavili ďalšie tri obete banského nešťastia, ku ktorému došlo minulý týždeň v utorok v Indonézii v bani Grasberg. Celkový počet potvrdených obetí tak stúpol na 17, pričom podľa vedenia bane zostalo zavalených ešte 11 ľudí. Informovala o tom agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Baňu vlastní americká spoločnosť Freeport-McMoRan Copper and Gold. K banskému závalu došlo v čase, keď tam 38 ľudí absolvovalo bezpečnostný výcvik - desiatich z nich sa podarilo vytiahnuť na povrch živých. 
Spoločnosť zamestnáva viac ako 20.000 ľudí a je jednou z najväčších producentov medi a zlata na svete.
V noci nadnes vytiahli záchranári zo sutín šesť tiel, uviedol zástupca indonézskej pobočky spoločnosti.
"Naším hlavným cieľom zostáva čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie sa dostať k zvyšným obetiam, ktoré sú stále zasypané v podzemí," povedal dnes prezident spoločnosti Richard Adkerson. Záchranné práce pokračujú nepretržite, avšak nádej, že ich nájdu živých, je podľa spoločnosti čoraz menšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies