Zo Sziget festivalu v Budapešti odviezli do nemocnice 212 ľudí

NETKY.SK • 17 August 2018, 18:27 • 2 min
Zo Sziget festivalu v Budapešti odviezli do nemocnice 212 ľudí

BUDAPEŠŤ - Z budapeštianskeho Starobudínskeho ostrova, na ktorom sa od 8. do 15. augusta konal 26. ročník medzinárodného hudobného Sziget festivalu, odviezli zdravotníci do nemocnice 212 ľudí, z nich iba pätina boli Maďari.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok spravodajský server Sztarklikk.hu. Vojenská nemocnica Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház, ku ktorej teritoriálne Starobudínsky ostrov patrí, oznámila, že väčšina pacientov potrebovala lekársku pomoc pre pomliaždeniny, zlomeniny končatín, ale objavili sa aj prípady alergických reakcií, pričom viacerí si zabudli doma lieky.

 

Vyše 90 percent chorých prepustili z nemocnice po niekoľkých hodinách pozorovania. Najvážnejší prípad bol pacient, ktorý sa musel podrobiť neurochirurgickému zákroku. Aj tento rok ošetrili mnoho návštevníkov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu či drog, uviedla nemocnica.

 

Štyri pätiny pacientov boli zo zahraničia, najmä z európskych krajín, ale aj z krajín iných kontinentov - z Argentíny, Kambodže i Nového Zélandu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona