Zo Sýrie na turecké územie vypáli štyri rakety, vyžiadali si jeden život

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 15:06 • 2 min
Zo Sýrie na turecké územie vypáli štyri rakety, vyžiadali si jeden život

ŽENEVA - Najmenej tri rakety vystrelené zo susednej Sýrie dopadli dnes do mesta v tureckom pohraničí. Jedna osoba prišla pritom o život a ďalšia utrpela zranenia, oznámili turecké úrady a médiá.

slovakia

left justify in out

Turecká armáda na útok reagovala delostreleckým ostreľovaním oblasti, z ktorej boli rakety odpálené, informovala agentúra Reuters. Jedna z rakiet dopadla neďaleko školy v obytnej štvrti tureckého pohraničného mesta Kilis, čo vyvolalo paniku medzi miestnym obyvateľstvom. Miestne úrady hlásili jedného mŕtveho a jedného zraneného.

 

Zvyšné dve rakety zasiahli len neobývané priestranstvá. Podľa tureckých médií jedna zo striel dopadla do blízkosti nemocnice. Zatiaľ nie je jasné, kto je za vystrelenie rakiet zodpovedný. Podľa tureckých médií však boli odpálené z oblasti severnej Sýrie, ktorú kontroluje extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies