Väzňa, ktorý pred týždňom ušiel v Györi zo súdu, zadržala polícia

NETKY.SK • 20 September 2017, 15:54 • 2 min
Väzňa, ktorý pred týždňom ušiel v Györi zo súdu, zadržala polícia

BUDAPEŠŤ - Pre administratívne prekážky nie je ešte ani týždeň po úteku väzňa z okresného súdu v severomaďarskom Györi vydaný naňho medzinárodný zatykač.

slovakia

left justify in out

Maďarská polícia dnes predpoludním zadržala v obci Györszentiván v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe väzňa, ktorý minulý týždeň v utorok ušiel z okresného súdu v severomaďarskom Györi.

 

Polícia hľadaného Krisztiána Z. našla na základe oznámenia miestneho obyvateľa. Väzňa odviedli späť do župnej väznice a začali ho stíhať pre trestný čin úteku.

 

Píše o tom dnes internetové vydanie denníka Bors, podľa ktorého možno z Györu za hodinu pricestovať k rakúskym hraniciam.

 

Polícia Rábsko-mošonsko-šopronskej župy denníku uviedla, že na odsúdeného Krisztiána Zvezdovicsa iniciovali na okresnej prokuratúre vydanie európskeho a medzinárodného zatykača. Polícia v súvislosti s útekom dostala od občanov niekoľko informácií, ktoré analyzuje.

 

Prokuratúra Borsu potvrdila, že podanie polície prevzala, a oznámila, že teraz ona sama musí vydanie zatykača iniciovať na súde -čo si vyžiada ďalšie dni.

 

Denník zistil, že Zvezdovics, ktorý si odpykáva trest od roku 2013 za trestné činy lúpeže a krádeže, má príspevky na spoločenských sieťach. Neznamená to síce, že ich písal sám - mohol tým aj niekoho poveriť -, nemožno však vylúčiť, že vo väzení disponoval napríklad smartfónom či tabletom, s ktorým bol v kontakte s vonkajším svetom a mohol si pomocou neho napríklad zorganizovať aj útek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona